Liceul Borșa, gazdă pentru echipe din 5 țări în cadrul proiectului Erasmus+ „Pe arcă cu 5 minute înainte de 12”

În perioada 3-8 noiembrie liceul Borșa a fost gazdă pentru echipele din 5 țări : Germania, Norvegia, Letonia, Polonia și Italia în cadrul proiectului Erasmus+ KA229, „On the ARK at 5 minutes to 12” („Pe arcă cu 5 minute înainte de 12”). Tema activităților locale ale proiectului a fost „Apa și apa minerală”.

Echipele formate din 5 elevi și 2 profesori însoțitori au reprezentat școlile : „Norbert-Gymnasium Knechtsteden”/Germania, „Rigas 64. vidusskola”/Letonia, „2IIS A-Ruiz”/Italia, „Szkola Podstawowa im. sw. Jadwigi Krolowej w Stubnie”/Polonia și „Ingieråsen skole”/Norvegia.

75247294_2668089646582434_8390443767806558208_o

Liceul Borșa a fost reprezentat prin cei 25 de elevi ai liceului selectați în proiect, profesorii din echipa de implementare a proiectului : Cristina Timiș, Claudia Hojda, Ligia Pricop, Marcel Morar și Ionel Dolca, directorul liceului prof. Ștefan Ștețco, alți profesori, părinți.

În perioada petrecută la Borșa, elevii au participat la dezbateri pe tema resurselor de apă, au identificat izvoarele de ape minerale de pe Valea Vinișoru, au verificat caracteristicile diferitelor surse de apă (apa de la robinet, apa plată, apa de râu, apa minerală), au preparat băuturi folosind apă minerală și sucuri de fructe, au făcut excursii la Cascada Cailor, Cimitirul Vesel din Săpânța și Mânăstirea Săpânța Peri.

Elevii oaspeți au fost cazați la colegii lor români astfel ei s-au putut cunoaște și împrieteni; elevii străini au avut posibilitatea să se bucure de ospitalitatea noastră, să ne cunoască tradițiile și cultura.

În ultima zi, în cadrul festivității de ceremonie, elevii au încărcat în arcă băuturile preparate de ei și au primit certificatele de participare la activitate.

Toate echipele celor 6 țări sunt gata pentru următorul port – Norvegia.

(Sursa: Prof. Timiș Eugenia-Cristina)

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s