Borșeni cu care ne mândrim – Remus Robu, un avocat în sprijinul românilor din Marea Britanie

WhatsApp Image 2018-06-18 at 20.47.58

Originar din localitatea Borșa din județul Maramureș, avocatul Remus Robu și-a adăugat în palmares o nouă reușită: câștigarea unui important proces în favoarea unui client român, la 4 ani și jumătate de la rănirea acestuia într-un grav accident de circulație. Accidentul s-a petrecut în anul 2013, dată la care clientul, un tânăr român din județul Cluj, era angajat la o firmă care executa lucrări pe autostradă. Un șofer de camion a pierdut controlul volanului, a trecut cu camionul prin barierele de siguranță și l-a lovit pe tânărul muncitor. Acesta a fost transportat la spital, însă, din păcate, rănile suferite au dus la amputarea ambelor picioare.

Remus Robu a acceptat să îl reprezinte pe tânăr în procesul intentat firmei de asigurări, care tot tergiversa plata despăgubirilor, opunând o rezistență nejustificată, fapt care l-a făcut pe avocat să creadă că toată această rezistență are legătură cu naționalitatea clientului. Ceea ce l-a făcut să accepte acest caz a fost, însă, imaginea tânărului, în spital, intubat și cu picioarele amputate. Pentru avocat, această imagine a fost un șoc. I-a promis tânărului că îl va ajuta. Să întoarcă timpul înapoi nu putea, dar cel puțin i-a promis că va încerca să obțină pentru el despăgubiri care să-i permită un trai decent, în condițiile în care, din cauza infirmității provocate de accident, tânărul nu va mai putea lucra niciodată ca înainte.

Procesul a durat 4 ani și jumătate. Compania de asigurări a crezut că tânărul, fiind român, se va mulțumi cu mai puțin. S-a ajuns până la Curtea Supremă. În a doua zi de proces în această instanță, cele două părți au ajuns la o înțelegere. Suma pe care firma de asigurări o va plăti tânărului accidentat este record chiar și pentru Marea Britanie. Aceasta îi va permite, nu doar să ducă o viață decentă, el și familia lui, dar va putea, măcar moral, să compenseze oarecum trauma suferită de tânăr.

Satisfacția profesională și umană pe care avocatul Remus Robu a trăit-o la finalul acestui lung proces este greu de explicat în cuvinte. Contactat telefonic, ne-a mărturisit cu emoție bucuria pe care o are după o asemenea reușită. Pe perioada procesului, avocatul a încercat să nu se implice emoțional, pentru a-și păstra obiectivitatea. Doar la final, în fața clientului care avea în ochi lacrimi de bucurie, avocatul și-a permis să dea frâu liber emoțiilor. Atunci când și-a încheiat treaba de avocat, latura umană a ieșit la iveală și avocatul s-a putut bucura alături de clientul său. „Cred că dacă poți să faci pe cineva să zâmbească, mai ales pe un tânăr care a trecut printr-o traumă extremă, acesta este un lucru mare!” , a încheiat, cu emoție, avocatul Remus Robu.

În acest moment, Remus Robu lucrează la alte două cazuri, în care îi reprezintă pe doi tineri care au suferit accidente la locul de muncă, în urma cărora unul dintre ei a rămas paralizat de la brâu în jos, iar altuia i s-a amputat un picior. Este încrezător că și aceste procese vor avea un final satisfăcător pentru tinerii români.

Succesul reputat în procesul tânărului din Cluj nu a trecut neobservat. Publicațiile media au relatat pe larg reușita avocatului român, iar Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord i-a trimis deja invitație pentru un eveniment de gală care va avea loc în zilele următoare și în cadrul căruia Remus Robu este nominalizat pe lista românilor care fac cinste României și care se implică activ în sprijinul concetățenilor stabiliți în Marea Britanie.

WhatsApp Image 2018-06-18 at 20.48.54

WhatsApp Image 2018-06-18 at 20.50.27

WhatsApp Image 2018-06-18 at 12.47.56

Un gând despre „Borșeni cu care ne mândrim – Remus Robu, un avocat în sprijinul românilor din Marea Britanie”

  1. Hello, I”ll be in Melbourne during round 4 and quarter finals, but I was told that all the best tickets are sold on pre-sale. Is this information true? Or if I wait until October for the general public sale, can I still find good seats available (ex. Category 1 seats)? Thank you so much, Marcelo

    Apreciază

Lasă un comentariu